nemáte někdo k zapůjčení válec na zahrádku? Jeden máme slíbený, ale toho milého páne bysme nechtěli vláčet do kopce

Díky, Michal
Simtě. Budu tam mit cestu s pískem. Tak nedělej drahoty.MIr píše:Sousedé z Hájů,
nemáte někdo k zapůjčení válec na zahrádku? Jeden máme slíbený, ale toho milého páne bysme nechtěli vláčet do kopce![]()
Díky, Michal
abych tedy rozvinula debatu na téma zakládání trávníku...mám na to poněkud jiný názor...-cs- píše:valec namam ale da sa zapozicat v hornbachu (myslim) alebo firma
puvap (tam maju vsetko mozne).
to uz zakladate travnik? vsimol som si, ze uz blaznia viaceri ale na zakladanie je priskoro. Teploty cez den a noc nesmu klesnut pod 10C - vtedy je najlepsi cas a to bude tak v druhej polovici Dubna...
zatial treba nicit vschadzajuci plevel.
ano, pravdu mas..... ale dovod/trik preco sa travnik zaklada az nad 10 stupnov a poda sa udrzuje vlhka je niekde inde. Zvlast platny na nase podmienky.MIr píše: abych tedy rozvinula debatu na téma zakládání trávníku...mám na to poněkud jiný názor......jsou popsané a vyzkoušené postupy setí trávníku třeba i na sníh...stejně jako samo od sebe naklíčí semínko plevele, naklíčí jednou, až se mu zachce (tedy až bude dostatečně dlouhou část dne teplota PUDY nad 8 stupňů - říkají mé lit. zdroje), i kupované travní semeno.
no uz som na UNH nete takze to mozem dokoncit. Trik je v tom, ze nasa hlina je plna pyru a inych v zahrade nechcenych rastlin ktore uz rastu a zakorenuju. Ako som si uz vsimol, ti co uz zalozili travnik tak im zacina veselo prerastat pyrom a to este nemaju ani len listok travy vonku.-cs- píše:ano, pravdu mas..... ale dovod/trik preco sa travnik zaklada az nad 10 stupnov a poda sa udrzuje vlhka je niekde inde. Zvlast platny na nase podmienky.MIr píše: abych tedy rozvinula debatu na téma zakládání trávníku...mám na to poněkud jiný názor......jsou popsané a vyzkoušené postupy setí trávníku třeba i na sníh...stejně jako samo od sebe naklíčí semínko plevele, naklíčí jednou, až se mu zachce (tedy až bude dostatečně dlouhou část dne teplota PUDY nad 8 stupňů - říkají mé lit. zdroje), i kupované travní semeno.
- da sa to aj rucne ale s tym pomerom pyr/hlina ti to moc nepojde.MIr píše:ja nic chemii ovlivnovat nebudu
Zdá se, že pán se vyzná-cs- píše:- da sa to aj rucne ale s tym pomerom pyr/hlina ti to moc nepojde.MIr píše:ja nic chemii ovlivnovat nebudu
- tej chemie sa az tak neboj. pouzi listovy herbicid - aj tak sa vacsina
v pode rozpusti bez zbytku (a preto to je aj drahe).
- vzhladom na to, za tu vsetci mame druzstevnu ornicu X krat preolejovanu mechanikou a Y krat postriekanu lacnou chemiou,
tak to co pouzijes na nicenie pyru je kvapka v mori. Az budem mat cas,
dam si spravit rozbor aby som vedel aky bordel tam je a rozhodol sa
ci si tam zasadim aj nieco jedle.
- pozri sa pred nas dom, takto a horsie to moze vyzerat. To co tam vidis (tie nadherne siroke listy) tak to je 98% pyr a zbytok ina burina. Ked sa pozriem na val tak tam je nasiaty HERMANEK --- postrach zahradkarov. Tak ten bude vsetkym na tie krasne travniky pomalicky nalietavat
Dyksitam byl. Je to hrůza a hnus. Nejde vo golf, de vo to, aby vohyzdnej plevel s kořenama až k sousedům nehubil permanentně trávu... Třeba si k nám přide zahrád PaMi.... a co já mu pak řeknuSrneček píše:Strýc má pravdu, se toho tak neboj, pokosíš , sešlapeš. Buď rád, že tam máš něco zelenýho... a golf myslím nehraješ, né? Fakt mě s tou chemií štvete, sekejte zalejvejte a nezlobte.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů