Pristup k nemovitosti
Pristup k nemovitosti
Resili jste nekdo, ze pristup k bytovym domum (alespon U Drahy) je pres pozemky Oxesu (chodniky u domu, dle katastralni mapy, sou ve vlastnictvi Oxesu)?
Ve vlastnictvi Oxesu sou tyhle
156/551
156/562
156/563
156/548
Ve vlastnictvi Oxesu sou tyhle
156/551
156/562
156/563
156/548
Re: Pristup k nemovitosti
Já bych si z toho nic nedělal, tohle se asi zneužít nedá a aspoň nemáte povinnost se o chodníky starat...ono i pěšinka mezi valem a zahrádkama je ve vlastnictví Oxesu...
Srneček
- Dádule
- Kontaktovat uživatele:
Coz o to, my bychom to neresili...po pravde jsem si myslela, ze je uz davno prevzala obec... ale nase banka to resi.
narážíte na žádost Oxesu na převod chodníků na SVJ?...
Zástupce Oxesu tvrdí, že vyzvali obec. Pan starosta se k tomu vyjádřil, že za období jeho vedení úřadu žádná žádost o převod nepřišla, ale že by chodníky klidně převzali. Vzhledem k tomu, že se v současné době obec soudí s Oxesem, tak z toho asi nic nebude.
jaký má banka problém? že přístupová komunikace k nemovitosti "není" veřejně přístupná, že je v soukromém vlastnictví? Objekt byl zkolaudován včetně přístupu k objektu. Takže Oxes nám nemůže bránit chodit po chodníku do baráku.
asi pošlu Oxesu účet za zimní úklid...
Zástupce Oxesu tvrdí, že vyzvali obec. Pan starosta se k tomu vyjádřil, že za období jeho vedení úřadu žádná žádost o převod nepřišla, ale že by chodníky klidně převzali. Vzhledem k tomu, že se v současné době obec soudí s Oxesem, tak z toho asi nic nebude.
jaký má banka problém? že přístupová komunikace k nemovitosti "není" veřejně přístupná, že je v soukromém vlastnictví? Objekt byl zkolaudován včetně přístupu k objektu. Takže Oxes nám nemůže bránit chodit po chodníku do baráku.
asi pošlu Oxesu účet za zimní úklid...

punker
Na úřadě vám vystaví papír, že pozemky budou co nejdříve vzaty pod obec, bance to postačí...
Dovolim si odcitovat odpoved z emailu od pana starostyDanila píše:Na úřadě vám vystaví papír, že pozemky budou co nejdříve vzaty pod obec, bance to postačí...
Proto bych doporučoval, abyste se v rámci společenství vlastníků dohodli na koupi a tuto od Oxesu provedli.
Takze s tim prevzetim pod obec to tak zhave nebude ...
My jsem koupili pozemek před domem. Celková cena byla myslím do 100CZK. Tudíž i jímka je na našem pozemku. Parcelní číslo: 156/204
Michal
Michal
Ten pozemek s travnikem mame taky koupeny, ale bance jde o ty chodniky (kde teoreticky nevede jina cesta k domu nez pres pozemky Oxesu).MIr píše:My jsem koupili pozemek před domem. Celková cena byla myslím do 100CZK. Tudíž i jímka je na našem pozemku. Parcelní číslo: 156/204
Michal
Jim řekni, že do domu lezeš oknem, který je od pozemku před domem. Že dveře nepoužíváš 
já vím, blbej vtip. vona mě přejde sranda až to budu řešit já

já vím, blbej vtip. vona mě přejde sranda až to budu řešit já
Ahoj vsem,
podarilo se nekomu vysvetlit bance? Jsem nyni v situaci, kdy jsem provadel oceneni nemovitosti (kvuli vyvazani rodicu z ruceni) a banka (konkretne MPSS, res KB) chce presne cituji: písemné stanovisko obce Chýně (platné rozhodnutí zastupitelstva obce), že komunikace umístěná na pozemcích parc.č. 185/535 a 298/19 bude po jejím dokončení a kolaudaci převedena do majetku obce Chýně
Oxes mi dal potvrzeni, ze chodniky pouzivat muzeme
, ale obec dala vyjadreni nize, ktere bance nestaci:
z hlediska UP obce Chyne se jedna o pozemky, ktere jsou urcene pouze jako pristupova cesta k bytove zastavbe, spojujici mistni komunikaci a prislusne nemovitosti.Vzhledem k UP obce je jakekoliv jine vyuziti nepripustne, bez ohledu na vlastnictvi. Toto sdeleni nenahrazuje rozhodnuti, stanovisko, vyjadreni, souhlas, posouzeni, popripade jine opatreni dotceneho organu statni spravy vyzadovane zvlastnim predpisem.
Uvazuji i o prodeji bytu a je to pochopitelne problem i pro budouci kupujici, kteri by financovali hypotekou.
Za jakekoliv vase rady, jak se podarilo bance argumentovat budu rad.
Dekuji
podarilo se nekomu vysvetlit bance? Jsem nyni v situaci, kdy jsem provadel oceneni nemovitosti (kvuli vyvazani rodicu z ruceni) a banka (konkretne MPSS, res KB) chce presne cituji: písemné stanovisko obce Chýně (platné rozhodnutí zastupitelstva obce), že komunikace umístěná na pozemcích parc.č. 185/535 a 298/19 bude po jejím dokončení a kolaudaci převedena do majetku obce Chýně
Oxes mi dal potvrzeni, ze chodniky pouzivat muzeme

z hlediska UP obce Chyne se jedna o pozemky, ktere jsou urcene pouze jako pristupova cesta k bytove zastavbe, spojujici mistni komunikaci a prislusne nemovitosti.Vzhledem k UP obce je jakekoliv jine vyuziti nepripustne, bez ohledu na vlastnictvi. Toto sdeleni nenahrazuje rozhodnuti, stanovisko, vyjadreni, souhlas, posouzeni, popripade jine opatreni dotceneho organu statni spravy vyzadovane zvlastnim predpisem.
Uvazuji i o prodeji bytu a je to pochopitelne problem i pro budouci kupujici, kteri by financovali hypotekou.
Dekuji
LuMiNi píše:Ahoj vsem,
Oxes mi dal potvrzeni, ze chodniky pouzivat muzeme, ale obec dala vyjadreni nize, ktere bance nestaci:
Dekuji
Ahoj,
obec nam rekla, ze chodniky si brat nebude (v ulici U Drahy). Od Oxesu mame pisemne, ze to pouzivat muzeme a to bance stacilo.