Svět podle Berana
Svět podle Berana
Zápis z jednání ze dne 7. 3. 2007
Jednající:
316 – Jiří Flek
317 – Petr Kubernát
OXES – Martin Beran
Body jednání:
SPRÁVCOVSTVÍ DOMŮ V LOKALITĚ HÁJE
1. Má zájem Oxes o správcovství?
ANO MÁ.
2. Je potřeba, aby byla zapojena většina domů (Společenstev vlastníků)?
NE NENÍ. OXES BUDE SPRAVOVAT DOMY, KTERÉ O TO PROJEVÍ ZÁJEM.
3. Bude možné oddělit jednotlivé poplatky?
ANO. ZEJMÉNA NEJVĚTŠÍ ČÁSTKY ROZPOČTU ZŮSTANOU NA ÚČTU SPOLEČENSTEV VLASTNÍKŮ.
4. Jaká je představa ohledně poplatků?
a. Fond oprav
NYNÍ: NA ÚČTU OXESU
POTÉ: NA ÚČTU SV (nebo dle dohody)
b. Vodné stočné
NYNÍ: NA ÚČTU OXESU – zálohová platba
POTÉ: NA ÚČTU OXESU
c. Běžná údržba a drobné úpravy
POTÉ: NA ÚČTU SV
d. Pojištění
POTÉ: dle dohody
e. Odvoz a likvidace odpadu
POTÉ: NA ÚČTU SV a ve správě SV
f. Osvětlení společných prostor
NYNÍ: NA ÚČTU OXESU – platba zálohová
g. Údržba čerpacího ústrojí
POTÉ: NA ÚČTU OXESU s dohodou o periodě údržby
h. Údržba zeleně a sněhu
POTÉ: dle dohody na základě vlastnických vztahů
i. Ostatní služby (účetnictví apod.)
j. Správcovský poplatek
5. Jak je to s trávníky před domy?
NYNÍ: VE VLASTNICTVÍ OXESU
POTÉ: trávníky si každé SV odkoupí a bude tak zapsáno do KN jako vlastník (cena 300kč/m2) – poté je možné hradit poplatek OXESU za údržbu, nebo si SV bude udržovat samo a nehradí nic
TENTO BOD NENÍ PODMÍNĚN SPRÁVCOVSTVÍM OXESU A TUDÍŽ SE S NEJVĚTŠÍM PRAVDĚPODOBNOSTÍ DOTKNE I SV, KTEŘÍ NEBUDOU SPRAVOVÁNI FIRMOU OXES
6. Jak je to s parkovacími stáními?
POTÉ: VE VLASTNICTVÍ OXESU
nebo
parkovací stání si každý odkoupí a bude tak zapsáno do KN jako vlastník (cena nebude vyšší než 20.000,-Kč) – poté je možné hradit poplatek OXESU za údržbu, nebo si SV bude udržovat samo a nehradí nic
MOŽNO PLATIT I SPLÁTKAMI
TENTO BOD NENÍ PODMÍNĚN SPRÁVCOVSTVÍM OXESU A TUDÍŽ SE S NEJVĚTŠÍM PRAVDĚPODOBNOSTÍ DOTKNE I SV, KTEŘÍ NEBUDOU SPRAVOVÁNI FIRMOU OXES.
O PARKOVACÍ STÁNÍ JE PERMANENTNÍ ZÁJEM A NOVÍ OBYVATELÉ SE VELMI ZAJÍMAJÍ O KOUPI I NAŠICH STÁNÍ. VE SMLOUVĚ MÁME POUZE PRÁVO UŽÍVACÍ!!!
7. Jaká je finální a podrobná nabídka Oxesu ?
TOTO JSOU BODY, NA KTERÝCH SE OBĚ STRANY PŘEDBĚŽNĚ DOHODLY. FINÁLNÍ A PODROBNÁ NABÍDKA BUDE PŘIPRAVENA PRO KAŽDÉ SV, DLE SPECIFIKACÍ.
Jednající:
316 – Jiří Flek
317 – Petr Kubernát
OXES – Martin Beran
Body jednání:
SPRÁVCOVSTVÍ DOMŮ V LOKALITĚ HÁJE
1. Má zájem Oxes o správcovství?
ANO MÁ.
2. Je potřeba, aby byla zapojena většina domů (Společenstev vlastníků)?
NE NENÍ. OXES BUDE SPRAVOVAT DOMY, KTERÉ O TO PROJEVÍ ZÁJEM.
3. Bude možné oddělit jednotlivé poplatky?
ANO. ZEJMÉNA NEJVĚTŠÍ ČÁSTKY ROZPOČTU ZŮSTANOU NA ÚČTU SPOLEČENSTEV VLASTNÍKŮ.
4. Jaká je představa ohledně poplatků?
a. Fond oprav
POTÉ: NA ÚČTU SV (nebo dle dohody)
b. Vodné stočné
NYNÍ: NA ÚČTU OXESU – zálohová platba
c. Běžná údržba a drobné úpravy
POTÉ: NA ÚČTU SV
d. Pojištění
POTÉ: dle dohody
e. Odvoz a likvidace odpadu
POTÉ: NA ÚČTU SV a ve správě SV
f. Osvětlení společných prostor
NYNÍ: NA ÚČTU OXESU – platba zálohová
g. Údržba čerpacího ústrojí
POTÉ: NA ÚČTU OXESU s dohodou o periodě údržby
h. Údržba zeleně a sněhu
POTÉ: dle dohody na základě vlastnických vztahů
i. Ostatní služby (účetnictví apod.)
j. Správcovský poplatek
5. Jak je to s trávníky před domy?
POTÉ: trávníky si každé SV odkoupí a bude tak zapsáno do KN jako vlastník (cena 300kč/m2) – poté je možné hradit poplatek OXESU za údržbu, nebo si SV bude udržovat samo a nehradí nic
TENTO BOD NENÍ PODMÍNĚN SPRÁVCOVSTVÍM OXESU A TUDÍŽ SE S NEJVĚTŠÍM PRAVDĚPODOBNOSTÍ DOTKNE I SV, KTEŘÍ NEBUDOU SPRAVOVÁNI FIRMOU OXES
6. Jak je to s parkovacími stáními?
POTÉ: VE VLASTNICTVÍ OXESU
nebo
parkovací stání si každý odkoupí a bude tak zapsáno do KN jako vlastník (cena nebude vyšší než 20.000,-Kč) – poté je možné hradit poplatek OXESU za údržbu, nebo si SV bude udržovat samo a nehradí nic
MOŽNO PLATIT I SPLÁTKAMI
TENTO BOD NENÍ PODMÍNĚN SPRÁVCOVSTVÍM OXESU A TUDÍŽ SE S NEJVĚTŠÍM PRAVDĚPODOBNOSTÍ DOTKNE I SV, KTEŘÍ NEBUDOU SPRAVOVÁNI FIRMOU OXES.
O PARKOVACÍ STÁNÍ JE PERMANENTNÍ ZÁJEM A NOVÍ OBYVATELÉ SE VELMI ZAJÍMAJÍ O KOUPI I NAŠICH STÁNÍ. VE SMLOUVĚ MÁME POUZE PRÁVO UŽÍVACÍ!!!
7. Jaká je finální a podrobná nabídka Oxesu ?
TOTO JSOU BODY, NA KTERÝCH SE OBĚ STRANY PŘEDBĚŽNĚ DOHODLY. FINÁLNÍ A PODROBNÁ NABÍDKA BUDE PŘIPRAVENA PRO KAŽDÉ SV, DLE SPECIFIKACÍ.
ad info
Jenom pro info: Dle pani Lampirove stoji parkovaci misto porad stejne , a to onech 37 tisic. V soucasne je podana zadost na zapis do katastru o parkovacich mistech na prvni cast Haju – coz je nekam po 322 a pani Machova z Oxesu to ma na starosti.
Dle slov pani Lampirove a Machove to bude vypadat tak, jak si kazdy podepsal ve sve smlouve. Nekdo ma pravo uzivani – neni podmineno koupi, nekdo si ho nechal dat do smlouvy o smlouve budouci a nekdo podepsal, ze si toto misto za onech 37 tacu koupi v budoucnu. Toto by se kazdy z nas mel dozvedet od pani Machove, ktera posle bud rovnou smlouvu o koupi anebo vam misto nabidne k odkupu. Dulezite je,ze odkoupeni mista neni nutnost
Takze se mi tento cely radoby „navrh“ zda pomerne zavadejici a spis bych v tom hledal nejaky podfuk.
Oxes nejprve chtel smlouvy vypovedet uplne a ted se snazi o co?
Dle slov pani Lampirove a Machove to bude vypadat tak, jak si kazdy podepsal ve sve smlouve. Nekdo ma pravo uzivani – neni podmineno koupi, nekdo si ho nechal dat do smlouvy o smlouve budouci a nekdo podepsal, ze si toto misto za onech 37 tacu koupi v budoucnu. Toto by se kazdy z nas mel dozvedet od pani Machove, ktera posle bud rovnou smlouvu o koupi anebo vam misto nabidne k odkupu. Dulezite je,ze odkoupeni mista neni nutnost
Takze se mi tento cely radoby „navrh“ zda pomerne zavadejici a spis bych v tom hledal nejaky podfuk.
Oxes nejprve chtel smlouvy vypovedet uplne a ted se snazi o co?
Proc musela probehnout (v podstate tajna!) schuzka jsem fakt nepochopil. Oxes se jasne vyjadril v prosinci (usty pana Berana). Pak mel dalsi sanci, udelat nabidku (stejne jako ostatni firmy) - ale jeho nabidka znela "vsechno nebo nic". Pripada mi to krajne podezrele.
Co muze vest Oxes k nahle zmene jednani? Kdy po roce odmitani najednou rika ochotne "ano" ? A navic nektere z udaju jim prezentovanych neodpovidaji pravde (viz co psal Flundr - treba parkovaci stani). Takze oxes zase pokracuje ve sve standardni zastrasovaci politice ... (jeste ze tu mame ted ten smajlik)
Co muze vest Oxes k nahle zmene jednani? Kdy po roce odmitani najednou rika ochotne "ano" ? A navic nektere z udaju jim prezentovanych neodpovidaji pravde (viz co psal Flundr - treba parkovaci stani). Takze oxes zase pokracuje ve sve standardni zastrasovaci politice ... (jeste ze tu mame ted ten smajlik)

mrkni sem: http://forum.chyne.info/viewtopic.php?p=549#549Michala píše:Muzete mi nekdo poslat soukromou zpravu s tel. cislem a mailem na pani Machovou. Takovou pani neznam, jednala jsem vzdy jen s pani Strilkovou nebo Lampirovou. Misto bych chtela odkoupit, nehodlam cekat, az ho nekdo koupi za me a ja nebudu mit kam dat auto.Diky
Ja,co jsem mluvila s pani Machovou,tak mi bylo receno,ze se nemusi nikdo bat,ze by byl bez mista.Pry kazdy byt MUSI mit misto.Takze my momentalne vyckavame az nam ukaze pry uz pripravene smlouvy k odkupu.Muzete mi nekdo poslat soukromou zpravu s tel. cislem a mailem na pani Machovou. Takovou pani neznam, jednala jsem vzdy jen s pani Strilkovou nebo Lampirovou. Misto bych chtela odkoupit, nehodlam cekat, az ho nekdo koupi za me a ja nebudu mit kam dat auto. Diky
Jinak take potvrdila jedinou moznou cenu 37tis.A o moznosti splatek nic nevedela,ale pry by to nemusel byt problem.
A co se tyce odkupu: Misto si podle me bude muset koupit kazdy!I ti,co mame momentalne dohodu o uzivani.Oxes proste chce prachy,navic to uz zrejme nechce mit ve vlastnictvi a "starat" se o to!Nekdo ma pravo uzivani – neni podmineno koupi
U bytu v posledni etape je jiz parkovaci stani zahrnuto v celkove cene bytu.Honzina píše:Ja,co jsem mluvila s pani Machovou,tak mi bylo receno,ze se nemusi nikdo bat,ze by byl bez mista.Pry kazdy byt MUSI mit misto.Takze my momentalne vyckavame az nam ukaze pry uz pripravene smlouvy k odkupu.Muzete mi nekdo poslat soukromou zpravu s tel. cislem a mailem na pani Machovou. Takovou pani neznam, jednala jsem vzdy jen s pani Strilkovou nebo Lampirovou. Misto bych chtela odkoupit, nehodlam cekat, az ho nekdo koupi za me a ja nebudu mit kam dat auto. Diky
Jinak take potvrdila jedinou moznou cenu 37tis.A o moznosti splatek nic nevedela,ale pry by to nemusel byt problem.
A co se tyce odkupu: Misto si podle me bude muset koupit kazdy!I ti,co mame momentalne dohodu o uzivani.Oxes proste chce prachy,navic to uz zrejme nechce mit ve vlastnictvi a "starat" se o to!Nekdo ma pravo uzivani – neni podmineno koupi
U bytu v posledni etape je jiz parkovaci stani zahrnuto v celkove cene bytu.[/quote]
A co je presne ta posledni etapa, od ktereho domu je to mysleno
Treba mi jsme castku za parkovaci stani uhradili, mame to napsane vc. cisla parkovaciho stani ve sml. o sml. budouci. V kupni smlouve je zapocteno do celkove ceny bytu, ale uz tam o nem neni dalsi zminka. Staci tohle, abych ho mohla s klidnou dusi povazovat za sve?? Nechapu, proc dela oxes vsechno tak komplikovane a jeste to ma kazdy jinak..

A co je presne ta posledni etapa, od ktereho domu je to mysleno

No to ja taky.. Ale rozhodne to nehodlam platit znovu ani ve snu...illa píše:Tak to jsme na tom irwinko stejně. Také jsme 37 tis. zaplatili a vyjma zmíňky ve sml. o sml. budoucí (včetně čísla park. stání) od toho nemáme žádné papíry... v kupní smlouvě ani slovo. Jsem hodně zvědavá, jak to s naším park. stáním nakonec dopadne.irwinka píše: A co je presne ta posledni etapa, od ktereho domu je to myslenoTreba mi jsme castku za parkovaci stani uhradili, mame to napsane vc. cisla parkovaciho stani ve sml. o sml. budouci. V kupni smlouve je zapocteno do celkove ceny bytu, ale uz tam o nem neni dalsi zminka. Staci tohle, abych ho mohla s klidnou dusi povazovat za sve?? Nechapu, proc dela oxes vsechno tak komplikovane a jeste to ma kazdy jinak..
![]()