Vyjádření obce:
Jestliže má stavebník stavební povolení od místně příslušného stavebního úřadu, má právo začít na svém pozemku hloubit základy (Vámi uváděnou jámu) a zároveň ukládat na svém pozemku vytěženou zeminu, příp. na jiném pozemku se souhlasem vlastníka tohoto pozemku (což je tento případ).
S majiteli obou stavebnich parcel, na kterych obcas porost sekame, jsme se na obcasnem sekani a tedy i vstupu na jejich pozemek predem dohodli. A oni se tomu nijak nebranili

Dale je zajimave, ze jsem se ptal techto a dalsich dvou majitelu stavebnich parcel v nasem okoli, kteri svoje parcely neudrzuji, zda nekdy od obce dostali nejaky dopis, ve kterem by jim prisla vyzva aby sekali porost. Vsechny odpovedi byly naprosto shodne - nikdy zadny takovy dopis od obce nedostali.
Languageguarde, cekal jsem nejakou konstruktivni debatu na tema jak situaci zlepsit. Misto toho prichazite s uplne jinym pristupem - neresit podstatu problemu, ale napadnout moralni profil stezovatele a pripadne uplne zpochybnit jeho moralni pravo na to si stezovat. Zajimave. Mate pocit, ze tim nekomu nebo necemu pomuzete? Nebylo by lepsi neco udelat pro zlepseni stavajiciho stavu?
Stale pretrvavaji ty problemy, ktere vyvolaly tuto debatu, konkretne se to tyka valu (viz. nazev tematu) a obecne neudrzovanych pozemku v Chyni:
- obec neudrzuje svoje pozemky v zastavene casti obce
- obec nedela nic pro to, aby ostatni majitele pozemku, na kterych roste plevel, svoje pozemky sekali.
Mimochodem. Samozrejme, ze okolni parcely sekam pro svuj prospech. Nicmene:
1. jenom nesedim na zadku a nenadavam a
2. moje cinnost prospeje nejenom me, ale i dalsim lidem v okoli.
Languagegarde, je na tom neco spatne?
Languagegarde, co Vy udelate proto, aby se situace s plevelem v obci zlepsila?