Volně pobíhající psi v Chýni
Volně pobíhající psi v Chýni
Vážení spoluobčané,
v Chýni na Hájích neustále poletuje bílý labrador. Upozorňuji majitele, kterého znám a osobně ho navštívím, že pokud neomezí jeho pobyt na vlastní zahradu, zavolám na úřad a následně na policii a požádám o jeho odchyt.
Stejně tak bych chtěl apelovat na majitele psů, aby své miláčky vodili na vodítku a řádně si nastudovali obecní vyhlášku a nařízení!
Michal Fuka
v Chýni na Hájích neustále poletuje bílý labrador. Upozorňuji majitele, kterého znám a osobně ho navštívím, že pokud neomezí jeho pobyt na vlastní zahradu, zavolám na úřad a následně na policii a požádám o jeho odchyt.
Stejně tak bych chtěl apelovat na majitele psů, aby své miláčky vodili na vodítku a řádně si nastudovali obecní vyhlášku a nařízení!
Michal Fuka
Re: Volně pobíhající psi v Chýni
Zdravim,
nejakeho svetleho labradora u nas taky casto vidame, ktery u nas na predzahradce zanechava sve hromadky... Zatim se potuloval vzdy sam, takze pokud je to onen pes, tak apeluji na to same...
nejakeho svetleho labradora u nas taky casto vidame, ktery u nas na predzahradce zanechava sve hromadky... Zatim se potuloval vzdy sam, takze pokud je to onen pes, tak apeluji na to same...
mám podobnou zkušenost
včera nám málem skočil pod auto, vypadal zbýdačeně, špinavý, coural trapku a kolem krku měl plastový "turban"
myslela jsem že se ztratil, známku na krku neměl
chvilku jsem s ním procházela okolí, jestli se po něm někdo neshání a on pak sám zalezl na zahradu jednoho z Oxesích dvojdomků v Příčné
usoudila jsem, že je doma a nechala ho být
doufám, že s tím majitel psa něco provede, pes pobíhá po okolí bez náhubku, ještě asi po lékařském zákroku, plot u baráku není a kolem běhá spousta dětí

včera nám málem skočil pod auto, vypadal zbýdačeně, špinavý, coural trapku a kolem krku měl plastový "turban"
chvilku jsem s ním procházela okolí, jestli se po něm někdo neshání a on pak sám zalezl na zahradu jednoho z Oxesích dvojdomků v Příčné
doufám, že s tím majitel psa něco provede, pes pobíhá po okolí bez náhubku, ještě asi po lékařském zákroku, plot u baráku není a kolem běhá spousta dětí

http://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-nejp ... vsemi.htmlpetra píše:mám podobnou zkušenost
![]()
![]()
![]()

o potulne psy sa zo zakona mozu postarat aj MSkopretina píše:http://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-nejp ... vsemi.htmlpetra píše:mám podobnou zkušenost
![]()
![]()
![]()
http://old.myslivost.cz/ms/ms.asp?id_sd ... =0&sekce=0
-
Že by byl v Příčné ulici myslivecký revír?, člověk žasne, na co lidi nepřijdou
v zastavanej oblasti - policia/odchytvejvonavej píše:Že by byl v Příčné ulici myslivecký revír?, člověk žasne, na co lidi nepřijdou
v honitbe myslivec moze rovno zastrelit. Je len otazkou casu, kedy sa pes zacne tulat dalej od domu ... v pripade Chyne to pre psa nie je tak daleko.
Zasnite dalej...
Povinnosti a oprávnění myslivecké stráže upravuje Zákon o myslivosti č. 449/2001 Sb. Podle § 14 odstavce (1)e) je myslivecká stráž oprávněna usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební;
Podle odstavce (2) je myslivecká stráž, která usmrtila psa nebo kočku, zdivočelé hospodářské zvíře nebo označené zvíře z farmového chovu zvěře, povinna o tom neprodleně informovat jeho vlastníka, pokud je známý, a sdělit mu místo usmrcení zvířete a popřípadě jej na toto místo doprovodit.
Na druhou stranu je podle tohoto zákona, § 10, odstavce (1) zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.
Do honebních pozemků patří ze zákona všechny pozemky mimo intravilán obce.
Situace je taková, že když jsme dnes parkovali auto, přišel k nám, nechal se drbat a bylo nám ho fakt líto, protože ho za chvíli zajede auto. Paní Gavriely je to u p.dele. Prostě psa vypustí, ať si tady chodí, kde ho napadne. Možná že si naivně myslí, že ho hlídají děti, těžko říct. D
Ano, mám stejné pocity. Pejsek je sice velice hodný a přítulný, ale hrozí, ze ho někdo přejede (nebo se o něj přizabije na kole - třeba já
). Vypadá sice spokojeně, protože jsem viděl, že si dost hraje i s dětmi z okolních domů, ale ta bezpečnostní situace je špatná
.

Moj pes mal 17 rokov a deti mal vzdy rad a hral sa s nimi. Az jedneho dna z neznamych pricin vybehol po kamaratovom 2rocnom synovi. Keby sme tamkubajs píše:Ano, mám stejné pocity. Pejsek je sice velice hodný a přítulný, ale hrozí, ze ho někdo přejede (nebo se o něj přizabije na kole - třeba já). Vypadá sice spokojeně, protože jsem viděl, že si dost hraje i s dětmi z okolních domů, ale ta bezpečnostní situace je špatná
.
neboli tak to neskoncilo dobre.
Aj ten najpritulnejsi pes moze z neznamych pricin napadnut cloveka a dnesna sprava z Madarska je toho dokazom.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... zpravy-dne
Az ten pes narazi na niekoho kto ma panicky strach a nosi pri sebe plyn proti psom tak si ho majitel jedneho krasneho dna povezie k veterinarovi
na utratenie.
Nechci malovat certa na zed, ale uz se ke me doneslo, ze Guru neni tak krotky a lasky plnny jak se zda. Uz probehla nejaka potycka s detmi....pry se nic vazneho nestalo, ale zatim
....ten pes je chudak, on za to nemuze, ale ve finale na to dojede jenom on
. Potkat pani Gavriely, tak ji ze srdce neco reknu, protoze to je ten typ cloveka, ktery si psa koupi vazne jenom na paradu