Kolaudace

Háje, Kamenice, Kaliště, Vyhlídka, Slunečné údolí, Bemett, Nová Chýně... Jak se nám tu bydli?
Odpovědět
Alca

Příspěvek od Alca » 06 led 2009, 14:45

punker píše:
Alca píše:
punker píše:a vy si všichni myslíte, že se to jentak prostě skolauduje??? :lol:
budíček!!! né.
není poněkud divné žádat o kolaudací a předem oznám, že se vlastně může konat místní šetření až za 6neděl??? divný néé? že by nějaký problém? :?
nabytí právní moci kolaudačního rozhodnutí je 30dní... Odvolat se mohou účastníci řízení během 15 dní od vydání kolaudačního rozhodnutí...
Mně to připadá celý divný. Oxes to udělal podle mě cíleně. Aby splnili podmínky ve smlouvě, tak zažádali o kolaudaci do konce roku a jelikož to není hotové, tak proto termín řízení až za pár týdnů. Takže vlastně oni splnili co měli a pokutu nám platit nebudou. Je to teda dost neseriozní. Peníze mají téměř celé a teď už je jim to dost jedno.
Alca to rozlouskla!!! congratulation!!! :lol:
no záleží jak to máte postavené ve smlouvě... kolaudace a ostatní věci okolo by mě nezajímali... mělo by tam být pevné datum, do kterého vám má být byt předán... ne?
No a to tam právě není. Stojí tam, že se OXES zavazuje dokončit výstavbu bytové jednotky a podat žádost o kolaudaci do konce roku 2008.
No a právě takhle to mají ošetřené. Bytovou jednotku dokončili v říjnu, to vím, protože jsme asistovali při položení dlažby v chodbě a vše bylo kompletně hotovo. Žádost také podali. Takže pravděpodobně na ně nikdo nemůže.
Alča

eliska
Kontaktovat uživatele:

kolaudace

Příspěvek od eliska » 18 led 2009, 21:10

Dostali jsme zprávu od paní L.,že místní šetření k vydání kolaudačního rozhodnutí je vypsáno na 13.2.,což je víc než tři týdny.Tak snad by to mohli dokončit,ať je to zkolaudovatelný..Když polevily ty mrazy...co? :?

punker
Kontaktovat uživatele:

Re: kolaudace

Příspěvek od punker » 18 led 2009, 21:27

eliska píše:Dostali jsme zprávu od paní L.,že místní šetření k vydání kolaudačního rozhodnutí je vypsáno na 13.2.,což je víc než tři týdny.Tak snad by to mohli dokončit,ať je to zkolaudovatelný..Když polevily ty mrazy...co? :?
dneska jsem šel kolem...
budou mít co dělat! ale když jin vydrží počasí, tak by to i mohli stihnou?...
chybí tak 1/2 chodníků, 75% parkovacích stání, nejsou dokončeny schody do většiny domů... a celkově to okolo domů vypadá jako po výbuchu...

LucieRa

fotocky

Příspěvek od LucieRa » 19 led 2009, 10:42

Ahoj,
byl by nekdo tak moc hodny a hodil sem nejakou fotecku, at vime jak to tam ted vypada, popripade poinformoval jestli se uz neco deje a stavi ;-)
Diky!

kolchoznik

Re: fotocky

Příspěvek od kolchoznik » 19 led 2009, 11:34

LucieRa píše:Ahoj,
byl by nekdo tak moc hodny a hodil sem nejakou fotecku, at vime jak to tam ted vypada, popripade poinformoval jestli se uz neco deje a stavi ;-)
Diky!
Vypadá to tam stále stejně jako na fotkách na straně 8, jen jsou tam navíc zbytky sněhu. Co vím tak teď dodělávali dům č. 8, ktery nějak opoměli asi vevnitř dodělat :)...jinak venku se nic nedělo , vzhledem k mrazům,ale teď konečně mrazy povolili, tak by mohli pašáci začít :)

LucieRa

Příspěvek od LucieRa » 19 led 2009, 11:45

no tak budeme verit, dik!

svingi

Kaliště k 25.1.2009 v obrazech

Příspěvek od svingi » 25 led 2009, 15:04

Zdravím všechny budoucí obyvatele Kaliště a zároveň i sousedy na Kamenici a Hájích,
dnes jsem se na Kališti zastavil a párkrát zmáčkl spoušť na fotoaparátu.
Vzhledem k tomu, že je fotek více, uložil jsem je v zazipovaném stavu na veřejně dostupný server.
Velikost zazipovaného souboru je 3,6MB.

Obrázek

http://uloz.to/1220713/kaliste-2009-01-25.zip

Jinak krátké postřehy od poslední návštěvy na konci minulého roku:
1) před domy 8, 9 a 10 se je téměř dokončen chodník a vstupy do domů ze zámkové dlažby
2) u parkoviste mezi domy 7 a 8 vyrostla trafostanice
3) zacinaji se delat chodniky ze zámkové dlažby pred domy 1-7
4) parkoviste pred domy 1-7 stale v bahnitem stavu, zadna zmena
5) zrejme se jiz da jezdit dolu do udoli vyasfaltovanou silnici kolem domu 1

Mejte se
Svingi

Alca

Re: Kolaudace

Příspěvek od Alca » 26 led 2009, 08:39

Móc hodný svingi. Děkujeme.
Alča

punker
Kontaktovat uživatele:

Re: Kaliště k 25.1.2009 v obrazech

Příspěvek od punker » 26 led 2009, 12:46

svingi píše:
Jinak krátké postřehy od poslední návštěvy na konci minulého roku:
1) před domy 8, 9 a 10 se je téměř dokončen chodník a vstupy do domů ze zámkové dlažby
2) u parkoviste mezi domy 7 a 8 vyrostla trafostanice
3) zacinaji se delat chodniky ze zámkové dlažby pred domy 1-7
4) parkoviste pred domy 1-7 stale v bahnitem stavu, zadna zmena
5) zrejme se jiz da jezdit dolu do udoli vyasfaltovanou silnici kolem domu 1

Mejte se
Svingi
no včera jsem šel kolem a nic moc tedy...
počasí mají "dobré" a na to, že by měl mít stavitel nůž na krku od Oxesu (kterej by měl mít nůž na krku od všech budoucích Kališťků...), tak bych si dokončení představoval trochu jinak.

jj něco málo chodníků se udělalo, silnici se ještě jezdit nedá, je z obou stran zatarasena paletou se zámkovkou, chybí tam obrubník... na parkoviště ani nesáhli... umístění trafačky je nějaké divoké. jinak jak tu už někde podotknul Srneček, zdá se že tam chybí místa pro kontajnery na odpad...

koukám na tu kolaudaci, ale porád se nějako vzdaluje, už si nepamatuji s kým jsem se to vsadil, že se nastěhujete až v létě...
punker

kolchoznik

Příspěvek od kolchoznik » 26 led 2009, 14:36

tak nechtějí to urychlit...vsechno pekne pomalu aby to bylo "kvalitni" :lol: ....no ja uz jsem se smiril s nastehovanim v breznu.
Ale hlavne jak uz jsem tu jednou rikal ....vsechna parkovací staní nemusí byt hotova kdyz se kolauduje, hlavni jsou pristupy k domum. Pak se vznesou nedostatky popripade nedodelky a ty do urciteho data musi byt hotovy, ale zkolaudovani domu to nebrani.

punker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punker » 26 led 2009, 14:58

kolchoznik píše:tak nechtějí to urychlit...vsechno pekne pomalu aby to bylo "kvalitni" :lol: ....no ja uz jsem se smiril s nastehovanim v breznu.
Ale hlavne jak uz jsem tu jednou rikal ....vsechna parkovací staní nemusí byt hotova kdyz se kolauduje, hlavni jsou pristupy k domum. Pak se vznesou nedostatky popripade nedodelky a ty do urciteho data musi byt hotovy, ale zkolaudovani domu to nebrani.
jj asi tomu tak bude. zjišťoval jsem jak je to se sklony.

"...sklony se v normě udávají tam kde dochází k pohybu osob se sníženou pohyblivostí. Obecně by to mělo platit i na parkovišti, ale předpis pro to není..."

U chodníku by to mělo být max. sklon příčný sklon 2,0 %.
Podélný sklon z hlediska pohybu je max. přípustný 12,5% (1:8)

takže několik domů bude mít kluzkého smolíka...
ale už je 26.ledna! dnes se domu dostanu snad za světla, tak se vám schválně podívám, kolik úderníků tam bylo, resp. co přibulo... :)
punker

Lucie.R

Příspěvek od Lucie.R » 05 úno 2009, 15:02

ahojky!

Chtela jsem se zeptat, jestli se tento tyden neco deje kolem Kaliste a stavi se dalsi chodniky, uz maji chlapci docela malo casu :evil:

Dik!

Lucie

punker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punker » 05 úno 2009, 16:34

Lucie.R píše:ahojky!

Chtela jsem se zeptat, jestli se tento tyden neco deje kolem Kaliste a stavi se dalsi chodniky, uz maji chlapci docela malo casu :evil:

Dik!

Lucie
v úterý kolem 9hod, tam nebyla ani noha... naprosto nic se na Kališti něděje, asi mají dost času :think:
punker

Lucie.R

Příspěvek od Lucie.R » 06 úno 2009, 10:18

Ze by?

:shock:

punker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punker » 06 úno 2009, 17:13

Lucie.R píše:Ze by?

:shock:
myslím, že času mají háááfo :o dneska zase ani noha...
punker

Odpovědět