Kolaudace
-
-
TAk by me zajimalo co bylo za chyby...snad se uz poucili a chyby neopakuji
)
jinak kolaudace jen tak obejit ci zkratit nejde...
Kolaudační řízení se zahajuje na stavebníkův návrh, který kromě obvyklých identifikačních údajů musí být doplněn o popis a zdůvodnění změn oproti stavebnímu povolení (každá stavba má změny) a geometrický plán ověřený oprávněným geodetem. Následuje oznámení stavebního úřadu všem účastníkům a dotčeným orgánům státní správy. Poté proběhne v zákonné lhůtě ústní jednání spojené obvykle s místním šetřením na stavbě. K tomuto jednání stavebník předkládá:
* doklady o vytýčení stavby,
* doklady o zkouškách (např. topení, elektro),
* projekt ověřený ve stavebním řízení,
* výkresy s vyznačením změn, ke kterým došlo v průběhu stavby,
* zápis o předání a převzetí stavby (pokud byl sepsán),
* doklady, certifikáty a prohlášení o shodě na vybrané výrobky
* navíc obvykle stavební deník (přestože to zákon přímo neukládá).
tak snad to vsechno maji

jinak kolaudace jen tak obejit ci zkratit nejde...
Kolaudační řízení se zahajuje na stavebníkův návrh, který kromě obvyklých identifikačních údajů musí být doplněn o popis a zdůvodnění změn oproti stavebnímu povolení (každá stavba má změny) a geometrický plán ověřený oprávněným geodetem. Následuje oznámení stavebního úřadu všem účastníkům a dotčeným orgánům státní správy. Poté proběhne v zákonné lhůtě ústní jednání spojené obvykle s místním šetřením na stavbě. K tomuto jednání stavebník předkládá:
* doklady o vytýčení stavby,
* doklady o zkouškách (např. topení, elektro),
* projekt ověřený ve stavebním řízení,
* výkresy s vyznačením změn, ke kterým došlo v průběhu stavby,
* zápis o předání a převzetí stavby (pokud byl sepsán),
* doklady, certifikáty a prohlášení o shodě na vybrané výrobky
* navíc obvykle stavební deník (přestože to zákon přímo neukládá).
tak snad to vsechno maji
Ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá nějakou novou informaci o blížící se kolaudaci a následném stěhování. Teď jsme byli na našem milém staveništi v Kališti a stále nejsou chodníky, schody do domků, terenní úpravy atd. Sice je tam něco vykolíkované ale realizace v nedohlednu. Paní L. nám o termínu podání kolaudace nebyla schopná nic říct a na naši otázku, jestli se budeme stěhovat až v únoru pravila, že to snad tak nedopadne. Jediné co jsme se dověděli bylo, že nám dá koncem týdne nějakou informaci na mail. Nevíte někdo něco alespoň trochu potěšujícího?
Alča
pokud se nemýlím tak kolíky tam máte už delší dobu...Alca píše:Ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá nějakou novou informaci o blížící se kolaudaci a následném stěhování. Teď jsme byli na našem milém staveništi v Kališti a stále nejsou chodníky, schody do domků, terenní úpravy atd. Sice je tam něco vykolíkované ale realizace v nedohlednu. Paní L. nám o termínu podání kolaudace nebyla schopná nic říct a na naši otázku, jestli se budeme stěhovat až v únoru pravila, že to snad tak nedopadne. Jediné co jsme se dověděli bylo, že nám dá koncem týdne nějakou informaci na mail. Nevíte někdo něco alespoň trochu potěšujícího?
nojo, ale neřekla do konce kterého týdne!

že nemáte chodníky a parking, ale hlavně není dokončena příjezdová komunikace - ulice Ke Skále a točna... momentálně je tam pěknej brajgl...
- Jiří Nývlt
- Kontaktovat uživatele:
Všechno bude příští středu.Alca píše:Ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá nějakou novou informaci o blížící se kolaudaci a následném stěhování. Teď jsme byli na našem milém staveništi v Kališti a stále nejsou chodníky, schody do domků, terenní úpravy atd. Sice je tam něco vykolíkované ale realizace v nedohlednu. Paní L. nám o termínu podání kolaudace nebyla schopná nic říct a na naši otázku, jestli se budeme stěhovat až v únoru pravila, že to snad tak nedopadne. Jediné co jsme se dověděli bylo, že nám dá koncem týdne nějakou informaci na mail. Nevíte někdo něco alespoň trochu potěšujícího?
Jiri Nyvlt píše:Všechno bude příští středu.Alca píše:Ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá nějakou novou informaci o blížící se kolaudaci a následném stěhování. Teď jsme byli na našem milém staveništi v Kališti a stále nejsou chodníky, schody do domků, terenní úpravy atd. Sice je tam něco vykolíkované ale realizace v nedohlednu. Paní L. nám o termínu podání kolaudace nebyla schopná nic říct a na naši otázku, jestli se budeme stěhovat až v únoru pravila, že to snad tak nedopadne. Jediné co jsme se dověděli bylo, že nám dá koncem týdne nějakou informaci na mail. Nevíte někdo něco alespoň trochu potěšujícího?

budeš muset zavést nový pojem "koncem týdne" - časové rozmezí od konce tohoto týdne do nekonečna... S oblibou používáno u pani L a Š... ale jak by určitě řekli, až budeme něco vědět, tak se ozvem!!! ...a kde nic, tu nic...
No ano, na příjezdovou komunikaci jsem zapomněla. Ta také není, takže to je úplně v čudu. Jenže na rozdíl od Vás, mě už ten humor opouští.punker píše:pokud se nemýlím tak kolíky tam máte už delší dobu...Alca píše:Ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá nějakou novou informaci o blížící se kolaudaci a následném stěhování. Teď jsme byli na našem milém staveništi v Kališti a stále nejsou chodníky, schody do domků, terenní úpravy atd. Sice je tam něco vykolíkované ale realizace v nedohlednu. Paní L. nám o termínu podání kolaudace nebyla schopná nic říct a na naši otázku, jestli se budeme stěhovat až v únoru pravila, že to snad tak nedopadne. Jediné co jsme se dověděli bylo, že nám dá koncem týdne nějakou informaci na mail. Nevíte někdo něco alespoň trochu potěšujícího?
nojo, ale neřekla do konce kterého týdne!![]()
že nemáte chodníky a parking, ale hlavně není dokončena příjezdová komunikace - ulice Ke Skále a točna... momentálně je tam pěknej brajgl...
Alča
co se týče Oxesu a všeho kolem, tak to už mě humor taktéž přešel... ale jinak jsem pln humoru, já bydlím...Alca píše:No ano, na příjezdovou komunikaci jsem zapomněla. Ta také není, takže to je úplně v čudu. Jenže na rozdíl od Vás, mě už ten humor opouští.punker píše:pokud se nemýlím tak kolíky tam máte už delší dobu...Alca píše:Ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá nějakou novou informaci o blížící se kolaudaci a následném stěhování. Teď jsme byli na našem milém staveništi v Kališti a stále nejsou chodníky, schody do domků, terenní úpravy atd. Sice je tam něco vykolíkované ale realizace v nedohlednu. Paní L. nám o termínu podání kolaudace nebyla schopná nic říct a na naši otázku, jestli se budeme stěhovat až v únoru pravila, že to snad tak nedopadne. Jediné co jsme se dověděli bylo, že nám dá koncem týdne nějakou informaci na mail. Nevíte někdo něco alespoň trochu potěšujícího?
nojo, ale neřekla do konce kterého týdne!![]()

-
martina.no píše:ale dneska ráno stála v ulici Ke Skále taková ta divná mašina na asfalt, tak třeba příjezdová komunikace už budeAlca píše:
No ano, na příjezdovou komunikaci jsem zapomněla. Ta také není, takže to je úplně v čudu. Jenže na rozdíl od Vás, mě už ten humor opouští.
Tomu říkám dobrá zpráva. Díky. Aspoň trochu útěchy.Třeba se nakonec pustěj do práce a budeme jen zírat.
Alča
no pokud s nemýlim, tak ještě nejsou podkladní vrstvy, nevím jistě. Tak se Ti dneska večír podívám, aby jsi slyšela nějakou 100% dobrou zprávu...Alca píše:martina.no píše:ale dneska ráno stála v ulici Ke Skále taková ta divná mašina na asfalt, tak třeba příjezdová komunikace už budeAlca píše:
No ano, na příjezdovou komunikaci jsem zapomněla. Ta také není, takže to je úplně v čudu. Jenže na rozdíl od Vás, mě už ten humor opouští.
Tomu říkám dobrá zpráva. Díky. Aspoň trochu útěchy.Třeba se nakonec pustěj do práce a budeme jen zírat.

punker píše:no pokud s nemýlim, tak ještě nejsou podkladní vrstvy, nevím jistě. Tak se Ti dneska večír podívám, aby jsi slyšela nějakou 100% dobrou zprávu...Alca píše:martina.no píše: ale dneska ráno stála v ulici Ke Skále taková ta divná mašina na asfalt, tak třeba příjezdová komunikace už bude
To budu moc ráda - díky, díky...
Alča
-